שותפות

שותפות היא התאגדות משפטית, בין מספר שותפים (כגון: מספר בני אדם, מספר חברות וכיוצא בזה) המנהלים יחד עסק לשם הפקת רווחים, ואינם מאוגדים באופן אחר כמו בחברה בערבון מוגבל או אגודה שיתופית.

טרם פתיחת השותפות עליכם להתייעץ עם גורם מקצועי שכן תהליך פתיחת השותפות הינו תהליך מורכב ובעל השלכות רבות, כגון:

  • ישנו הבדל בין פתיחת שותפות מוגבלת לבין שותפות כללית אשר מתייחסת בעיקר לסכום התקרה אשר כל אחד מהשותפים יהיה חייב. בנוסף, בשותפות מוגבלת על אחד השותפים להיות אחראי לעסק באופן מלא.
  • כמו כן יש להבדיל בין שותפות רשומה כלעיל לבין שותפות שאיננה רשומה – ההתייחסות לכל אחד מהסוגים הללו הינה שונה, כיוון ששותפות רשומה הינה תאגיד לצורך החוק ואילו שותפות שאיננה רשומה אינה מהווה "תאגיד" – עניין בעל משמעות משפטית.

את פתיחת התיק יש להסדיר מול הרשויות הבאות:

  • רישום ברשם השותפויות. במעמד זה יש להציג את הפרטים הבסיסיים של השותפות: השם, תחום העיסוק, כתובת, שמות השותפים והגדרת התפקיד שלהם, תאריך והסכם השותפות. עם תחילת תהליך הרישום של השותפות, יש להחליט האם יהיה מדובר בשותפות מוגבלת או בשותפות כללית. בשותפות כללית כל השותפים ינהלו יחדיו את העסק וכולם חייבים ביחד ולחוד את חובות השותפות. שותפות מוגבלת לעומת זאת, תורכב משותף אחד לפחות שהאחריות שלו לא מוגבלת ושותף שני שהאחריות שלו מוגבלת. האחריות של השותף המוגבל נקבעת עד לגובהה של השקעתו ואין לו רשות להתערב בניהול של עסקי השותפות.
  • רישום במס הכנסה- מס הכנסה אינו מכיר בשותפות כישות מיסויית ולכן , כל שותף מדווח על חלקו בהכנסות השותפות במישור האישי בהתאם למדרגות המס האישיות שלו, להבדיל למשל מחברה בע"מ שהינה יישות משפטית אשר משלמת מס מופחת כל עוד לא נמשכים הרווחים מהחברה על ידי בעלי המניות.
  • רישום במע"מ- בשונה ממס הכנסה, השותפות נרשמת במע"מ בתור גוף אחד. השותפות מדווחת על העסקאות ומס התשומות של העסק במסגרת תיק אחד. 

אנחנו כאן לכל שאלה

Call Now Button